Pakko päivitää jotain tänne blogiin vaikka oikea käsi on paketissa (pikku äksidentti pentuagissa ja melkoinen kontakti siivekkeen kanssa) ja naputtelu on aika hidasta. Edellisistä päivityksistä onkin kulunut aikaa niin paljon että hyvä että enää osasin tänne blogin päivityspuolelle kirjautua sisään:)

Pipan kanssa ollaan käyty ahkerasti pentuagilityssä. Yhdessä vaiheessa meinasi käämit palaa totaalisesti kun pentu hyppi päin ja otti hampailla kiinni mistä sai. Tuloksena kunnon mustelmat, joskus myös reikiä apuohjaajan käsissä:(. Nyt se vaihe näyttäisi olevan ohi (?) ja Pipa irtoaa hypyllekin aika kivasti. Olemme treenailleet hyppyjä (rimat nyt 10 cm kork.), putkia, pussia, vähän puomin alastuloa, 6 keppiä verkolla, matalaa rengasta. Kaikki on kuitenkin vielä aika alkuvaiheessa. Meillä ei todellakaan ole kiire mihinkään. Palkan se saa nyt namialustalta tai sitten lelu odottaa maassa tai sitten heitän lelun, joskun apuohjaaja heittää lelun. Pipa on edelleen aika kuumakalle agilitykentällä. Se alkaa herkästi haukkua kimeästi jos ohjaus on epämääräistä. Mutta intoa sillä riittää ja riittää! Noita verkkokeppejä se treenailee pihalla ihan itsekseenkin:).

Tokossa meillä on kesän aikana ollut vain muutama ohjattu tunti ja omin päin en oikein saa tokojuttuja treenailtua. Viime perjantaina saatiin taas Ansun ja sunnuntaina Outin vinkkejä. Kiitos, oli tosi hyödyllistä! Yhä työstetään ihan perusasioita kuten perusasentoa, joka ei edelleenkään toimi pelkällä käskyllä vaan autan kädellä ja namilla. Pitäisikö tosissaan ryhtyä treenaamaan sitä säännöllisemmin? Luoksetulo on vauhdikas. Otan sen sivulle (autan kädellä). Maahanmeno on aika ok, ainakin jos ei ole paljon häiriötä. Nyt pitää vähitellen kasvattaa paikallaolon kestoa. Jos vaikka kohta saisi jo enemmän kuin muutaman sekunnin pysymään paikalla. Noutokapulat nousee maasta aika kivasti, varsinkin metallinen. Pitämiseen pitäisi saada lisää kestoa.

Apua! Kohta pitäisi alkaa reenata näyttelyssä esiintymistä. Ilmoitin Pipan TamSK:in ryhmänäyttelyyn, mikä on syyskuun alussa. Edellisestä kehässä pyörähtämisestä onkin varmaan kulunut 4 vuotta.

Pipa on ollut terve ja erittäin villi, aktiivinen pentu tähän asti. Kooltaan se on pieni. Korkeutta n. 41 cm (jääköhän mediksi) ja painoa 10 kg. Hampaista puuttuu vielä alhaalta molemmat p1:set. Saapa nähdä tuleeko niitä koskaan.

 Tässä Pipa heinäkuun lopussa n. 7 kk ikäisenä.

Ja iskän kanssa poseeraamassa