Torstaina käväistiin Pipan kanssa Orivedellä toko-kokeessa. Olin kyllä tosi epävarma kokeen suhteen. Seuraaminen on tuottanut meille melkoisia ongelmia kun olen onnistunut tekemään liikkeestä Pipalle tylsän pakkopullan. Ollaan aloitettu seuraamisen rakentaminen alusta mutta eihän sitä ehditty ennen koetta saada kuntoon. No, eipä sitten ollut kauheita tulosodotuksia ja -paineita. Mutta jännitti kyllä taas kamalasti ennen omaa vuoroa!

Juoksutarkastuksessa Pipa vähän väisti tuomaria kun jotenkin itse siinä hösäsin. Ei siis helpottanut jännitystä yhtään. Luoksepäästävyys meni hienosti (10)! Paikkamakuussa Pipa tarkkaili ympäristöä aikalailla (autoja, koiria ja ihmisiä kulki kehänauhan takana). Kerran korjasi asentoa mutta tuomari ei rokottanut siitäkään (10). Seuraamiset olivat sitten sellaisia kun olivat eli keskeneräisiä (7 ja 7). Maahanmeno seuraamisen yhteydessä hieno (10). Luoksetulo vauhdikas loppuloikilla (10)! Liikkeestä seisomisessa pysähtyi hyvin mutta siirsi sitten toista tassua yhden askeleen eteenpäin, josta kiltti tuomari ei rokottanut (10). Estehyppy oli vauhdikas (10). Kokonaisvaikutus 10, pisteet 182, joilla 1-tulos, 2/14 sijoitus ja oikeus avoimeen luokkaan! Koe meni aivan yli odotusten! Pipa teki koko kokeen ajan, seuraamisia lukuunottamatta, hienosti töitä mun kanssa. Se oli innokas ja iloinen muttei riehunut liikaa. Liikkeiden välilläkin käyttäytyi aika hienosti muutamaa pomppua lukuunottamatta. Tässä linkki videoon kokeesta:

Eilen sitten oli Takujen 10-vuotis agikisat jäähallin parkkiksella. Innostuin ilmoittaumaan niihin Pipan kanssa kun kisat oli melkein meidän nurkalla ja Jessekin oli tulossa kisoihin Jaanan kanssa ja Lea Aman kanssa. Ilmoittauduin kahteen starttiin (A + H) vaikka keinu vielä on aika kesken mutta jotenkin yhden startin kisa ei oikein tunnu hyvältä. Kummasti sain tässäkin kehitettyä aikamoisen jännityksen ennen kisaa. Vaikka ei kai se ole ihme kun mun edellisistä kisoista onkin ehtinyt kulua jo yli vuosi kun Milla jäi eläkkeelle 4/2011. Ekana oli agirata, jossa kontaktit meni aika hyvin (keinua ei kyllä onneksi ollut radalla). Vähän kyllä hiipi puomin alastulolla. Ohjasin monessa kohtaa epätarkasti ja koiruli meni esteiden ohi tai väärille esteille. Radasta jäi kuitenkin hyllystä huolimatta hyvä fiilis! Toinen rata oli aika mukavan oloinen hyppäri. Ajoituksen kanssa oli pieniä haasteita kepeille menossa mutta onneksi Pipa paikkasi mun mokan. Aika nätti mutta ei täydellinen rata. Tehtiin NOLLA hyvällä ajalla 29,03 (ihanneaika 45) ja voitettiin medi1-kisa! Aika huippua! On mulla vaan aika ihana ja pätevä pikkukisakaveri!

Ja tässä video Pipan ekoista agilitykisoista: