Pidimme elokuun loppupuolella ahmakulmalaisten treffit Somerolla. Tosi kiva että koko B-pentue pääsi paikalle: Jesse Jaanan ja Jaken kanssa, Bluuki Katjan kanssa, Nova Sadun ja Tonin kanssa, Kipinä Niinan kanssa, Tinka Hennan kanssa + Pipa. Lisäksi saimme mukaan muutakin sukua hienosti: pentujen iskä Tomppa Outin, Smillan ja Reetan kanssa, pentujen äiti Alma Sannan ja Peten kanssa sekä pentujen eno Veeti Tainan kanssa.

Kokoonnuimme lauantaina aamupäivällä Klossnerin tilalla. Lounaan jälkeen (pennut ennen luovutusikääkin testannut)  Peetsa Vilander teki koirille mukaellun luonnetestin. Sen tarkoituksena oli selvittää koiran ja omistajan suhdetta sekä antaa omistajille ohjeita koiran kanssa toimimiseen. Testi koostui muutamasta eri osiosta: 1. Koiran kanssa käveltiin rauhallisessa ympäristössä koira kytkettynä ja vapaana, jolloin Peetsa teki huomioita siitä, pitikö koira kontaktia ohjaajaan ja kuinka reagoi luoksekutsuun.  2. Ohjaaja käveli koira kytkettynä ja sen taakse heitettiin "räminäkassi". Tällä selvitettiin koiran reagointia kovaan ääneen ja siitä toipumista. 3. Ohjaaja käveli taas koira kytkettynä. Nyt haalari nousi yllätten edessä. Koiraa kannustettiin tutustumaan haalariin. Lopulta haalari painettiin maahan ja taas tutustuttiin siihen. 4. Viimeisessä osiossa lapsenhahmoinen kelkka lähestyi koirakkoa. Taas kannustettiin koiraa tutustumaan siihen.  Yleisin ohje mitä Peetsa testin perusteella aika suorasanaisestikin antoi, oli johtajuusharjoitukset. Kelpiet kun ovat itsenäisiä tyyppejä ja helposti dominointiin taipuvaisia. Toivottavasti kaikki saivat jotain hyödyllisiä vinkkejä ja osaavat suodattaa itselleen sopivat tavat toimia koiran kanssa.

Iltapäivällä treenasimme tokoa Reetan ja Outin johdolla. Olipa hyvää harjoitusta! Pipan kanssa saimme vinkkejä erityisesti seuraamisen, noudon ja ruudun treenaamiseen.

Päivän päätteeksi suurin osa meistä lähti kohti yöpymispaikkaamme Hovimäki Camping aluetta. Siellä oli mukavan rauhallista koska lomakausi oli jo lopuillaan. Koirat saivat rauhassa purkaa energiaansa uimarannalla. Kyllä niillä oli hauskaa! Aamulla meillä oli vielä aikaa treenailla tokoa ja A-pentujen iskän Kössin omistaja-Tainan johdolla jälkeä.  Uutta oppia tuli paljon.

Kiitos kaikille erittäin mukavista ja antoisista päivistä! Oli aivan mahtavaa nähdä koko B-pentue ja todeta kuinka upeita koiria niistä on tullut! Erityiskiitos Reetalle ja Outille hyvästä koulutuksesta!