Syksyn ajan olemme reenanneet Pipan kanssa lähes pelkästään agilityä. Miten se tokon treenaaminen onkin niin vaikeaa? Agilityssä Pipa on kehittynyt toisissa asioissa hienosti mutta jotkut asiat tuntuvat vaan junnaavan paikallaan. Kärsivällisyyttä!

Pujottelu siis aloitettiin verkkollisilla vinokepeillä. Pikkuhiljaa on kepit nostettu aina vaan suorempaan ja verkkoja poistettu keskikohdasta lähtien. Kun päästiin siihen pisteeseen että enää vaan alussa ja lopussa oli verkot molemmilla puolilla, siirryttiin suoriin keppeihin. Suorat kepit on nyt aloitettu taas täysillä verkoilla. Häiriötä olen lisännyt tasaisesti. Nyt Pipa kestää hyvin jo senkin että esim. puomi jää pujottelun ja ohjaajan väliin. Voin myös jäädä ihan keppien alkuun ja antaa sen pujotella itsenäisesti. Erilaisia kulmia on myös reenattu vaihtelevasti. Palkka (yleensä nami) odottaa keppien päässä. Kepit tuntuu olevan Pipan ehdoton lempieste. Yritän olla treenaamatta sitä liikaa, ettei käy liian rankaksi pienelle.

Kontakteilla aloitettiin tällä viikolla uusi juttu. Palkkaan lelulla revittämällä kun se on 2on/2off -asennossa A:lla.Leikki loppuu sitten heti jos se tulee pois kontaktilta. Pipa tuntui tajuavan jutun heti kun Maiju neuvoi vetämään lelua alempana.

Se mikä ei ole edennyt niin hyvin on esteiden suorittaminen ja palkan haku maasta tai apuohjaajalta. Pipa kääntyy helposti heti esteen jälkeen hakemaan palkkaa multa. Tätä pitää siis reenailla niin että se palkka oikeasti kuuluu hakea ensin.

Pipa on vieläkin medi-mittainen. Viime mittauksessa se oli noin 41,5 cm. Juoksuja ei ole vielä kuulunut joten korkeutta voi tulla lisää. Saapa nähdä kuinka paljon.

Milla on nyt kisatauolla. Treeneissa ollaan käyty kerran viikossa. Millan kanssa pääsee jo niin helpolla kun se osaa jo "kaiken" kun vaan ymmärtää mitä siltä tahdon. Kisaaminen aloitetaan ehkä tammikuussa kun aikaa pitäisi taas olla enemmän.

Ama on reenaillut uuden kartturinsa kanssa aika ahkeraan. Lea on saanut Aman pelittämään jo kivasti. Ama lukee jo Lean ohjausta useimmiten hyvin ja mm. kesällä vaikeuksia aiheuttanut takaakierto menee jo helposti. Kun vielä kontaktit saadaan rakennettua uudestaan niin pääsevät myös agilityradoille kisaamaan.

Baltsu viettää leppoisia eläkepäivä lähinnä keskittyen Pipan kanssa leikkimiseen tai "kotitottikseen".